Vergelijk energie het hele jaar door

Vaak komt de vraag op internet voor bij wat de beste periode is om energie te vergelijken. Eigenlijk komt hier nooit een duidelijk antwoord op. Dit is onder andere afhankelijk van het soort contract dat je hebt en de energieleverancier. Ook veranderen de energietarieven voor nieuwe klanten nog eens elke maand en dus kan niemand aangeven wat nou de juiste periode! Vergelijk energie daarom het hele jaar door met deze handige informatie.

Nog nooit overgestapt?

Als je nog nooit bent overgestapt van energieleverancier dan zit je in een contract voor onbepaalde tijd ook wel een variabel contract genoemd. Tijd om over te stappen! Je betaalt namelijk structureel te veel voor je gas en stroom. Deze tarieven zijn duurder dan het tarief bij een vast contract. Het goede nieuws is wel dat je elk moment kunt overstappen naar een andere energieleverancier zonder boete! Vergelijk energie en stap vandaag nog over.

Huidig contract nog niet afgelopen

Je bent in het verleden al eens overgestapt of je hebt een nieuw contract gesloten bij je huidige energieleverancier. Geen man over boord want je kunt nog steeds overstappen. Als je je contract voortijdig opzegt, kan het zijn dat je energieleverancier een overstapboete in rekening brengt. Gelukkig zijn er energieleveranciers die deze boete voor je betalen wanneer je een nieuw contract bij hun afsluit. Vergelijk energie daarom het hele jaar door en let daarbij op de energieleveranciers die de overstap boete voor je vergoeden. Zo kun je alsnog overstappen!

Vergelijk energie en de periode van het jaar

De juiste periode om energie te vergelijk is er niet. Toch kan je rekening houden met verschillende zaken. Je maandbedrag is namelijk afgestemd op je jaarverbruik. Dat betekent dat je in de zomer te veel betaalt voor je verbruik en in de winter te weinig. In de zomer verbruik je natuurlijk een stuk minder maar betaal je wel elke maand hetzelfde bedrag. In de winter verbruik je meer dan het maandbedrag. Dit wordt verrekend met het teveel betaalde bedrag van de zomer. Mocht je dus willen overstappen maakt het per saldo niets uit. Moet je bij de ene energieleverancier iets terug betalen, dan zal je dit aan het eind van je eerste jaar bij de nieuwe energieleverancier weer terugkrijgen.

Vergelijk energie daarom het hele jaar door en bespaar op je energierekening. Prettig geregeld!