Spouwmuurisolatie

Door spouwmuurisolatie te laten instaleren voorkomt u dat de warmte vanuit de woning verloren gaat. Hierdoor zal niet alleen het comfort in uw woning verbeterd worden maar ook uw energieverbruik zal dalen waardoor u flink kan besparen op uw energierekening.

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw van uw woning ( de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur) geïsoleerd. Hiervoor kunnen verschillende producten gebruikt worden. Hierbij kunt u denken aan; EPS-parel, PUR-schuim of steen- of glaswol.

Is uw woning vóór 1975 gebouwd dan is de kans zeer groot dat uw spouwmuur niet voorzien is van isolerend materiaal. In dit geval is het aan te raden door een gespecialiseerd isolatiebedrijf deze ruimte te laten isoleren.

Wanneer uw woning een spouwmuur heeft welke nog niet is geïsoleerd, is het mogelijk deze na te isoleren. Er wordt  doormiddel van kleine gaatjes in het voegwerk isolerend materiaal in de spouwmuur gespoten. De gaatjes in de voegen worden achteraf netjes met op kleurgemaakte voegsel gedicht. Het grote voordeel van het laten instaleren van spouwmuurisolatie is dat het een relatief snelle, schone en makkelijke manier is om uw woning te laten isoleren.

De investering in spouwmuurisolatie is relatief laag terwijl het rendement relatief hoog is. Deze vorm van isoleren heeft een zeer korte terugverdientijd. Het bedrag van de investering hangt af van het gekozen isolatiemateriaal, de oppervlakte en dikte van de spouw. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 2 en 4 jaar. Bent u van plan uw woning later te verkopen kan het ook nog eens een mooie meerwaarde realiseren dankzij een gunstig energielabel.

Heeft u een woning waarbij het aanbrengen van isolatie in de spouw mogelijk is, dan is het zeer raadzaam de spouwmuur te laten isoleren. Het klimaat in huis wordt comfortabeler, u voorkomt vocht- en schimmelproblemen en het energieverbruik zal zichtbaar dalen.