Afvallen

 

Ondanks dat padel een vrij onbekende sport is, zou het in de huidige tijdsgeest passen als een uitermate geschikte sport om gewicht te verliezen. Afvallen en sporten is het devies de laatste jaren en geloof ons als we zeggen dat Padel voor een hoop energieverbruik zorgt.

 

Ieder pondje komt door het mondje, maar als je ieder pondje eraf padelt kan je lekker door eten. Onlangs zijn we gestart met een specifiek vrouwen-afslankprogramma. We springen hiermee in op de vraag om gewicht te verliezen. Iedere vrouw die zich bij ons inschrijft wordt van tevoren gewogen en het verloop van het afvallen wordt bijgehouden in ons systeem.

 

We merken dat deze manier van aanpak vrouwen stimuleert om meer te sporten en er niet alleen maar tegenop te zien. Want sporten, en specifiek Padel, is natuurlijk ook gewoon een heel erg leuk tijdverdrijf met de voordelen zoals genoemd. We hebben nu een team, maar zijn voornemens om deze uit te breiden, naar wellicht twee of drie teams. Dan zouden we zelf een competitie kunnen starten onder de afvallende vrouwen.

 

Na de eerste paar weken zagen we al de eerste resultaten en de daarbij behorende vrolijke vrouwen. De aanpak werkt stimulerend zowel voor onze vrouwelijke leden als voor de sport zelf. Door deze aanpak om in te spelen op de behoefte van de markt zien we een stijging in het aantal leden. Er wordt over gepraat en men steekt elkaar aan. Soms moet je als club ook een beetje inventief zijn om nieuwe leden te trekken en dat is ons bij deze gelukt! We horen van andere clubs dat ze nogal worstelen met het aantrekken van nieuwe leden en de groei van de club, maar wij hebben door dit initiatief geen last van een leeglopende club. Sterker nog we groeien alleen maar!